A Prelátus üzenete (2017. október 10.)

A keresztény ember hűségére jellemző a hála, mert mi nem egy ideához vagyunk hűségesek, hanem egy személyhez: “Jézus, milyen jó vagy, milyen jó vagy!”

Lelkipásztori levelek és üzenetek
Opus Dei - A Prelátus üzenete (2017. október 10.)

Az elmúlt napok, október 2-a és 6-a, a Mű alapításának és Szent Josemaría szenttéavatásának évfordulói ismét arra hívnak minket, hogy hálásan és hűségesen járjuk utunkat. “Milyen jó az Úr, hogy keresett minket, megismertette velünk a hatékonyságnak ezt a szent módját, hogy egyszerűen odaadjuk az életünket, hogy szeressünk minden teremtményt az Úrban és békét és örömöt hintsünk az emberek között. Jézus, milyen jó vagy, milyen jó vagy!” (Levél, 1940. III.11. 78.)

Emlékezzünk vissza, hogy Don Javier földi életének utolsó óráiban minden gyermekének hűségéért imádkozott. A keresztény ember hűségére jellemző a hála, mert mi nem egy ideához vagyunk hűségesek, hanem egy személyhez, Jézus Krisztushoz, a mi Urunkhoz, aki “szeretett engem és önmagát adta értem”(Gal 2,20), mondhatjuk el mindannyian. Annak tudata, hogy Isten személyesen szeret mindegyikünket, az Ő kegyelmével hűséges és kitartó szeretetre sarkall minket. Reményteljes szeretetre, amelyet Isten valósít meg az Egyházban és a világban a mi életünkön keresztül a törékenységünk ellenére.

Róma, 2017. október.10.