Szakkollégiumi jellegű képzés és szálláslehetőség

A 2006/2007-es tanévtől a Budapesti Kulturális és Képzési Egyesület képzési programot indít egyetemista és főiskolai hallgató lányok számára.

Az Egyesület 1992-ben azzal a céllal jött létre, hogy elsősorban nők számára egy keresztény emberképből fakadó képzést biztosítson, valamint kulturális rendezvényeket szervezzen. A program célja, hogy a különböző szakokról érkező résztvevőknek interdiszciplináris kiegészítő képzést nyújtson, hogy ők a saját szakterületükön a keresztény értékrend fényében tudjanak helyt állni.

A program két pilléren nyugszik: egyfelől egy filozófiai, antropológiai témájú tankörön, másrészről a háztartásmenedzsment című tankörön, amely a modern társadalom fő kérdései mellett olyan ismeretek terjesztését szolgálja, amelyek felkészítik a lányokat a család és a munka összehangolására, biztos alapokat nyújtva ezáltal a modern világban fokozottan jelentkező kihívásokra. E két tankörön kívül a program a főbb európai nyelvek nyelvkurzusait is tartalmazza, valamint egy előadássorozat révén lehetőséget nyújt a különböző területekről érkező szakemberekkel való találkozásra. A programon belül az önképző tevékenységeknek kiemelkedő jelentőséget tulajdonítunk, amelyhez megfelelő infrastrukturális feltételeket és szakmai tanácsadást biztosítunk. Egy év után az egyesület bizonyítványt állít ki.

A program mellett az egyesület székhelyén lehetőség van lelki képzés és vezetés igénybevételére, amelyet az Opus Dei (www.opusdei.hu) nyújt. 

Mintegy tíz résztvevő számára az egyesület magas színvonalú, családias légkörű kollégiumban biztosít elhelyezést a Kulturális és Képzési Központ XI. kerületben található székhelyén.

Miért különleges ez a hely?

● a családias hangulat és a körülmények lehetővé teszik a tanulók számára, hogy tanulmányaikat eredményesen és magas színvonalon folytathassák,

● elhelyezés egyágyas szobákban, 

● könyvtár, tanulószoba és számítógépes terem áll rendelkezésre,

● a diákok különböző egyetemek és főiskolák hallgatói, ami hozzájárul ahhoz, hogy különböző szakterületek és nézetek megismerésével gazdagodjon a személyiségük,

A kollégiumi szállás ára 33.000 HUF/hó +15% Áfa (összesen: 37.950 HUF), amely egy egyágyas, fürdőszobával rendelkező szobában való elhelyezést, félpanziót (reggeli, uzsonna és vacsora) tartalmaz, továbbá mosási lehetőséget is biztosít. 

A szálláslehetőség igénybevételére elsősorban a 2006/07-es tanév elsőéves hallgatóit várjuk. 

A jelentkezéshez kérjük csatolni: 

● Önéletrajz

● Tanári ajánlás 

● Az utolsó félév iskolai bizonyítványának másolata 

● Esetleges nyelvvizsga bizonyítvány másolata  

Jelentkezni lehet: 

         Darnés Eszter 

         Dr. El Beheiri Nadja

                                          1113 Budapest, Kökörcsin utca 7

                                                Email: bpkke@citromail.hu

                                                      Tel:. +36-1/394-25-98.